Patronusy
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Patronusy
Syriusz_Black |
29.02.2004 12:51
|
Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju |
Patronus - to musi być dobry
"stwór" - tzn. cielesny patronus musi przedstawiać coś dobrego -
najeżony wilk heh... no wydaje mi się, że to raczej groźnie niż dobrze
wygląda
-------------------- |
anagda |
29.02.2004 12:57
|
Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta |
mój patronus zamieniłby się w feniksa, lub
pegaza, lub testrala. tak mi się przynajmniej zdaje... i tak bym chciała....
jeszcze nie próbowałam....
-------------------- |
Child |
29.02.2004 13:07
|
leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna |
Galopujący jeleń też wygląda groźnie,
szczególnie gdy pędzi w twoją stronę
Wg chińskiego zodiaku to ja miałbym smoka hłe hłe... jeszcze żeby tak po chińsku wyglądał Ale sprawdźmy: > Podchodzi demenda, wyciaga swoje łapska i próbuje zasysać otoczenie > EXPECTO PATRONUM! > I wychodzi... nie smok... Przerażacz*! Bez zastanowienia rzuca się na demendę * kto wczoraj oglądał na Polsacie zrozumie -------------------- |
Myśka |
29.02.2004 16:54
|
||
nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta |
I ma groźnie wyglądać =) Podoba mi się pomysł z takim wilczurem. Czułabym satysfkację, że zwierzę uważane powszechnie za niebezpieczne, bucące grozę, jest wobec mnie potulne;] -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
||
Hefaj |
02.03.2004 10:27
|
Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna |
Hmmm...gadcie o zodiakach , to ja wam
powiem że w chińskim jestem...małpa =PA z tego co widziałem w specjaly
kalendarzu małpy są very inteliżent ( Hefaj jest przerażony wizją
małpiszoina z różdżki XD )
Myśka - też tak chcę! XD -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
kubik |
02.03.2004 13:41
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna |
A moj sie zmienia w zjawe Luny Lovegood
XDDDD. Nie no na reio dlaczego nie miałby sie zmienic w zjawe człowieka?
-------------------- ...
|
Neonai |
02.03.2004 16:09
|
Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta |
hhm..no nie jest to powiedziane. ale np. w
ksiazce podczas cwiczen AD wszystkim wychodzily zwierzeta. A wlasciwie od
czego to zalezy, w co sie zamieni?
|
ren.Asiek |
02.03.2004 20:05
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta |
no jest powiedziane raczej ze
zwierząta...a zalezy to od osobowosci człowieka...Cho wyszedł łabądź, mysle
ze dlatego bo jest ładna ale to piękno jest złudne, tylko zewnętrzne.
Zresztą chyba to jzu tu pisalam...hehe =)
-------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
Trinity48 |
02.03.2004 21:18
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 63 Dołączył: 10.02.2004 Skąd: Cracow |
Nie jest w książce powiedziane, ale mi
się wydaje, że jednak to może być nie tylko zwierzę... bo np. jak ktoś
zwierząt nie lubi? To mu raczej zwierzątko nie wyjdzie.... chociaż... ale
załóżmy, że wyjdzie cokolwiek, oki??
-------------------- "Zobaczył tę, którą widziało niewielu śmiertelników: Arwenę, córkę Elronda, w której, jak powiadano, czar Lútien raz jeszcze zawitał na ziemię, a którą zwano również Undomiel, jako, że była dla swojego ludu Gwiazdą Wieczorną." Trzy czwarte osób nie nadaje się na świadków bo kłamie lub widzi to co chce zobaczyć PM'y mile widziane. |
ren.Asiek |
02.03.2004 21:21
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta |
no ale to nie zalezy raczej od tego czy
ktos cos lubi czy nie...to zaezy od jego osobowosci...to zwierze jest z tym
kims zwiazane...Jelen dla Harry'ego bo jego ojciec zamienial sie w
jelenia no nie?? to zawsze wychodzi zwierze
-------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
Trinity48 |
02.03.2004 21:25
|
||
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 63 Dołączył: 10.02.2004 Skąd: Cracow |
A może być i tak, ale na forum nie trzeba pisać szczegółowo tak jak jest w książce, szczególnie, jeśli to nie było dokladnie powiedziane. ja obstaję przy tym, żeby pisać co się chce. -------------------- "Zobaczył tę, którą widziało niewielu śmiertelników: Arwenę, córkę Elronda, w której, jak powiadano, czar Lútien raz jeszcze zawitał na ziemię, a którą zwano również Undomiel, jako, że była dla swojego ludu Gwiazdą Wieczorną." Trzy czwarte osób nie nadaje się na świadków bo kłamie lub widzi to co chce zobaczyć PM'y mile widziane. |
||
peggy_brown |
02.03.2004 22:21
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 79 Dołączył: 15.12.2003 Skąd: Wałbrzych |
Myślę, że z Patronusem jest tak, jak z
talentem - nie wiadomo skąd się bierze, ludzie po prostu się z nim rodzą
Na pewno ma związek z charakterem, z genami i z wyglądem. |
Neonai |
02.03.2004 22:38
|
Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta |
z tym wyglądem to tak..nie za bardzo
coś... a tak z innej beczki: ojciec Harry'ego mial przezwisko Rogacz, a
patronus Harry'ego mial wlasnie postac jelenia. I jak to wytlumaczyc?
|
peggy_brown |
02.03.2004 22:56
|
||||
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 79 Dołączył: 15.12.2003 Skąd: Wałbrzych |
A Glizdogon? Niski, szczupły, z wodnistymi oczami - taki szczurek
To właśnie te geny, o których mówiłam. A poza tym zazwyczaj to właśnie ojciec jest obrońcą syna; w tym przypadku również - Rogacz broni Harry'ego przed dementorami |
||||
Neonai |
02.03.2004 23:10
|
yy a kto powiedzial ze patronusem
glizdogona byl szczur?
|
peggy_brown |
02.03.2004 23:20
|
Ożesz w mordę jeża, jaki palant ze
mnie!!!
Czy ja już z głową coś mam, czy to normalne...? Materdyjo, tak to jest, jak się cały dzień przed kompem siedzi. Ja pierniczę, animaga z patronusem pomylić... Boże ratuj Zwariowałam. Do Świętego Munga ze mną XP Eeech... sorry za pomyłkę... Ale ZONK. Fajfus ze mnie, nie ma co..... |
Hermioncia13 |
28.12.2004 12:01
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 73 Dołączył: 27.12.2004 Skąd: Z niestąd:P Płeć: Kobieta |
Mój patronus zamienił by sie w
................ hipogyfa. Przynajmniej tak mi sie wydaje, ale wydaje mi sie
tez że zamieniłby sie też w kota. Nie mam pojecia dlaczego . Może dlatego że
ja bardzo lubię koty (ale tak bez przesady) i ulubionym zwierzęciem we
wzsystkich książkach o harrym najbardziej bodobały mi się hipogryfy.
-------------------- |
Hermiona z Krakowa |
28.12.2004 12:43
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 81 Dołączył: 29.06.2004 Skąd: gród króla Kraka =P |
Jezeli w ogole by mi wyszedl
patronus (w co watpie
), to
pewnie by byl psem. Nie chodzi o to, ze moim 'strozem' jest Syriusz,
ale ogolnie psy sa moimi ukochanymi zwierzetami
-------------------- "Wymagajcie od siebie, chocby inni nie wymagali" Jan Pawel II ['] ['] [']
~~~~~~~~~~~~~~ I've been sorted:) |
Ewelka |
28.12.2004 14:12
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 145 Dołączył: 15.05.2004 Skąd: ?? |
I w tym temacie musze zgodzić sie
Hermioncią. Ja też bardzo lubie Hipogryfy, więc mój patronus zamieniłby sie
albo w hipogryfa...albo ... w Jelenia.
|
Daga |
28.12.2004 18:56
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 295 Dołączył: 07.03.2004 Skąd: Opalenica |
w co MÓGŁBY się zamienić a nie w co
CHCiELIBYŚCIE żeby się zamienił.. Patronus to chyba kwestia charakteru...
Mój patronus?? może tryton...?? Sprytny i przebiegły... Problem tylko jak by się poruszał bo ziemi.. albo olbrzym ale tylko dlatego że mam słabość do olbrzymów Zresztą z tymi patronusami to nie wiadomo. Bo chociaż przyjmujemy (tzn. ja przyjmuję) że to kwestia charakteru osoby rzucającej czar to wcale nie musi tak być.. od wyglądu odrzucam, ale to musi być taka poprostu indywidualna mieszanka - nie wiem czego. W każdym razie nie jesteśmy w stanie nawet przypuszczać jak mógłby wyglądać nasz patronus.. bo nie wiemy CZYM dokładnie jest patronus, a raczej os czago zależy jego wygląd. -------------------- "Jeśli nie masz po co żyć - żyj na złość innym"
Główny Alchemik (hehehe) |
Galia |
28.12.2004 19:21
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 249 Dołączył: 28.05.2004 Skąd: *From the land of stars * |
Mój patronus z dużym prawdopodobieńswem
byłby koniem. Jakoś tak mi przyszło do głowy
-------------------- Jestem myślicielką niezależną, wolną poszukiwaczką oazy nieskrępowanych istnień. Przemierzam pustynie w poszukiwaniu sensu... Czy odważysz się pójść za mną?
Myśli, marzenia, złudzenia. Moje życie... Nie można dostać czegoś, nie tracąc czegoś w zamian. Żeby coś otrzymać musisz poświęcić coś o podobnej wartości. To zasada równoważnej wymiany. To prawda o świecie... |
Agnessa |
28.12.2004 19:28
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 280 Dołączył: 08.11.2004 Skąd: z wariatka.exe |
ja bym chciała,żeby mój był w
postacvi:
-lwa -pantery -lwicy -sarny Ten post był edytowany przez Agnessa: 28.12.2004 19:28 -------------------- Mistrzyni Eliksirów Gliwice sa jak rzut ziemniakiem,a kanarki są pyszne!-by Agnessa.Wymyślone o 01:11 rozmawiając z kolegą,o tym,że Agnes jednak pomoze go uratiwac przed rozpędzoną tirówą ;] |
Joana van Hellsing |
20.06.2005 16:41
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 20 Dołączył: 20.06.2005 Skąd: z Kwatery Głównej Aurorów |
Niom, mój mógłby być:
- kotem - wilkiem - tyrysem - pumą - żmiją Jest tyle zwierząt podobnych do mnie... Chyba jednak kot. Jego cechy objawiają się u mnie najczęściej. Kot. Zdecydowanie. -------------------- ''While my heart is a shield and I won't let it down
While I am so afraid to fail so I won't even try Well how can I say I'm alive?'' Dido ''Life for Rent'' |
HUNCWOTKA |
21.06.2005 14:17
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 213 Dołączył: 06.06.2005 Skąd: :] |
wydaje mi sie ,ze patronus przedstawia nasz charakter a nie wygląd:/
wiecie ja nie bardzo wiem jaki bylby mój patronus,a nie chcę sie powtarzac .Tylko mam nadzieję ze byłby to jakiś magiczny zwierzak -------------------- |
Mira |
25.06.2005 23:10
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 289 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta |
jeśli chodzi o mojego patronusa to zapewne byłby to ptak... np. orzeł,ponieważ
jest wolny, nieosiągalny, bujający w obłokach coś w moim stylu |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 04:24 |