Co Się Stało Z..., ...Pulsem Hogwartu ??? :(
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Co Się Stało Z..., ...Pulsem Hogwartu ??? :(
cedrik_diggory |
05.06.2004 11:09
|
Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: Mysłowice |
Co się stało z Gazetą magiczną Puls
Hogwartu ??
Nie było aktuala od 13-03-2003 23:33 !!?? Ja mógłbym pisać artukooły. Mógłbym ewentualnie jeszcze kogoś znaleźć i odbudować Puls Hogwartu ?? Heh, wiem wiem jestem niezasłużony itp. Po prostu się nie nadaje. Może wspoolnie to zrobimy ?? A może ja czegoś niewiem, może ta gazeta już ma nieistnieć ??? Prosze o odpowiedź ! -------------------- "Z daleka, gdzieś sponad jego głowy, napłynął piskliwy, zimny głos:
- Zabij niepotrzebnego. Coś świsnęło i drugi głos zaskrzeczał w noc: - Avada kedavra! Harry miał zaciśnięte powieki, ale błysnęło przez nie zielone światło. Usłyszał, jak coś ciężkiego pada na ziemię tuż obok niego. Ból w czole osiągnął takie natężenie, że poczuł gwałtowne mdłości, a potem nagle ustąpił. Bojąc się tego, co zobaczy, otworzył piekące powieki. Tuż obok niego leżał z rospostartymi ramionami Cedrik. Był martwy." Pub TrZy MIOTŁY - REAKTYWACJA - Moja Super Stronka. ZZZapraszam. PO REAKTYWACJI. Forum - REAKTYWACJA |
dementorek |
10.06.2004 14:11
|
Don Dementore Grupa: wiecznie żywi... Postów: 1137 Dołączył: 04.04.2003 Skąd: Caer Deithwen Płeć: kaloryfer |
czekamy na referencje. Jakie masz umiejetnosci programistyczne, talenta literackie, mozesz sie pochwalic jakimis osiagnieciami w tej dziedzinie?
-------------------- ewa tu bylam (krotko acz efektownie)
|
Puszczyk |
13.06.2004 19:10
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: się biorą dzieci ? :P Płeć: Mężczyzna |
Skoro potrzbujecie osoby z talentem to po
co podaliści e- mail na stronie głównej dla "każdego kto jest chętny do
redagowania gazety"?
-------------------- .. Moje kuly zararzom wasz ptasiatą grypom
|
Marionetka |
16.06.2004 15:22
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 72 Dołączył: 03.04.2004 Skąd: Warszawa |
heh, ja też chciałabym redagować Puls
Hogwartu. Obecnie piszę artykuły do Gazedki Szkolnej. Uważam, że mam talent
do pisania informacji. Nie lubię pisać opowiadań i mi to nie wychodzi. Jak
coś znajdę to tu wstawię.
-------------------- "... no body is perfect... "
LSM 2003 III Gniew (Animus) ZSP 2004 (Czerwoni) LSM 2004 III Gniew (Consilium) LSM 2005 II Gniew (Animus <winner! :D>) ZSP 2006 scenka z naszej prezentacji mitologicznej, ten w różowym (hera) to Guziczek xD |
Syriusz_Black |
25.06.2004 08:16
|
Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju |
No ja mógłbym pisać.... mówią mi, że
potrafię....
Jestem redaktorem gazetki szkolnej, która w Polsce jest w pierwszej 10 gazeatek konkursu "Newsweeeka" ... Jeśłi potrzebujecie kogoś do pisania, to chętnie się mogę przyłączyć, ale dopiero po 3 lipca 2004 roku. Pozdrawiam -------------------- |
dementorek |
25.06.2004 19:16
|
Don Dementore Grupa: wiecznie żywi... Postów: 1137 Dołączył: 04.04.2003 Skąd: Caer Deithwen Płeć: kaloryfer |
nie w tym rzecz. osob do redagowania w
sensie pisania artykulow potrzebujemy "stale", bo pomyslow czasem
brakuje. Cedric pytal sie, czy moglby sie zaopiekowac Gazeta, wiec
automatycznie ja zapytalem o zdolnosci programistyczne, ktore sie nieco
przydaja prz takiej zabawie. Puls napisalem w dosc ciekawy sposob, ktory
wsrod swoich niewatpliwych zalet ma jedna wade, ktora jest niedzialajacy
system zdalnego sterowania Zeby wrzucic artykol trzeba stworzyc recznie kilka plikow
XML oraz zmienic kilka stalych zapisanych w plikach, ktorych nazwy tylko
mnie cos mowia.
Wlasnie zerknalem na skrzynke i w kolejce mam ok. 110 artykulow, oczywiscie bez selekcji, wiec pewnie 2/3 (1/2) tego zostanie, gdy bede mial czas przeczytac. W lipcu postaram sie wrzucic znaczna czesc na serwer, ale to rowniez zalezy tylko i wylacznie od czasu, jaki bede w stanie poswiecic na Puls. Willchebna: zycze powodzenia Twojej gazedce -------------------- ewa tu bylam (krotko acz efektownie)
|
dementorek |
25.06.2004 19:33
|
ale sie rozpisalem...
chcialem tylko jeszcz nadmienic, ze przygotowanie artykulu, to nie 3 min. skopiowania tekstu. To w wiekszosci przypadkow reczne przerabianie polskich liter, lub jak ktos napisze kapitalikami, to prza to przepisac w calosci. trzeba poprawic bledy ortograficzne, ktorych jest wiecej i bardziej wymyslne niz kiedykolwiek bym sie spodziewal. bledne pisanie odmian nazw angielskich (Harego, Hogwarth) jest na porzadku dziennym. Wypadaloby jeszcze nadac tekstom jakis wyglad (akapity, te sprawy) i znalezc jakis obrazek, bo sam tekst glupio sie czyta. jeden artykul to przy dobrych lotach minimum 30 min. pracy. -------------------- ewa tu bylam (krotko acz efektownie)
|
Ciaptak |
25.06.2004 23:03
|
blaa blaaa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 146 Dołączył: 07.04.2003 Skąd: underground-pod stolem :D |
Hmm, ja mysle dementi, ze to by sie przydal
drobny tunning tego systemu(nie wiem jak wyglada kod) ten XML to nie jest
najfajniejsza wada
Ale jak chcecie bardzo pisac, to sie moze nauczcie XML, chyba ze dementi sie wezmie do roboty(ktorej z pewnoscia i tak ma duzo), albo napiszcie nowy system(to moze byc latwiejsze od tego tunningu) Jakby nie ten XML, kurde bo tego zbyt dobrze nie umiem PS. coraz czesciej dementi na forom<<to chyba wakacje Pozdrowienia dla ciebie o wielki adminie, i dla calej reszty ludzi ktorzy wchodza na to forom i je wspoltworza<<te madrzejsze posty raczej -------------------- oto cały Ciaptak :D
Aneta(14-06-2004 17:14) Kiedy pan odkrył w sobie gwiazdę? Ciaptak (14-06-2004 17:16) od razu wiedziałem, że mam piekielnie dopracowany talent, i charyzme, i wyglad, i charakter, i nie bede sie przechwalal bo to nie ładnie przecież jest. ta, to jest fragment wywiadu :) http://ciaptaczek.friendtest.com czy mnie znasz?? , zlbo czy masz szcescie :D |
anagda |
26.06.2004 16:53
|
Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta |
też zauważyłam dementiego
do niedawna żadko tu witał...
ale bez off topu. co to jest XML?? bo ja znam kilka języków programowania, lecz z tym się nie spoktałam... a może i spotkałam tyle że nie pod taką nazwą.... -------------------- |
dementorek |
26.06.2004 19:46
|
raczej pod inna sie nie
spotkalas.
planowalem przerzucic calosc pod maszyne XML+XSLT dzialajaca na serwerze, a nie przegladarce. Teraz jest nowe PHP umozliwiajace takie wymyslne kombinacje , wiec moze sie nawet za to wezme. o samym standardzie xml jest w sieci stron duzo, uzylbym nawet bardziej kolokwialnego wyrazenia. Ciaptak: dlaczego twierdzisz, ze przydalby sie tuning? co w XMLu uwazasz za zle? -------------------- ewa tu bylam (krotko acz efektownie)
|
anagda |
27.06.2004 09:30
|
Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta |
czyli jest to odmiana skryptów
więc to raczej nie dla mnie. bo sie raczej (a raczej na
pewno) na tym nie zabardzo znam. ale jakby jakiec artykuły, testy do gazety
to chętnie napiszę. mam już nawet kilka. ale to widze nie naradzie bo tu
idzie o istnienie gazetki. będę śledzić bieg wydarzeń i mam nadzieję, ze sie
nie spóźnię.
-------------------- |
dementorek |
27.06.2004 21:05
|
xml nie jest jezykiem skryptowym. to
format powszechnie uzywany do wymiany danych miedzy roznymi
platformami.
na artykuly czekam cala dobe, nic nie jest pominiete, i czeka cierpliwie na swoja kolejke u mnie na dysku: gazeta@harrypotter.org.pl -------------------- ewa tu bylam (krotko acz efektownie)
|
Ciaptak |
08.07.2004 13:56
|
blaa blaaa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 146 Dołączył: 07.04.2003 Skąd: underground-pod stolem :D |
Chodzi mi z tym tunningiem glownie o to
ze:
zalozmy: 1. ty nie masz czaasu. 2.nie mozesz dodac nowycj artykolow 3.ktos chce to zrboiz za ciebie 4. niestety nie umie bo jest XML < i tu jest problem XMl jest na razie malo znany, choc jest zapewne przyszloscia neta. nie wiem jak to wyglada, ale kupie ksiazke i sie poucze xml i pomysle nad tym, bo mozna by moze jakos to uproscic -------------------- oto cały Ciaptak :D
Aneta(14-06-2004 17:14) Kiedy pan odkrył w sobie gwiazdę? Ciaptak (14-06-2004 17:16) od razu wiedziałem, że mam piekielnie dopracowany talent, i charyzme, i wyglad, i charakter, i nie bede sie przechwalal bo to nie ładnie przecież jest. ta, to jest fragment wywiadu :) http://ciaptaczek.friendtest.com czy mnie znasz?? , zlbo czy masz szcescie :D |
dementorek |
17.07.2004 11:28
|
malo znany jest pojeciem wzglednym. Wystarczy wiedziec gdzie szukac. Ostatnio (nawet nie tak ostatnio) Oracle zaczela wykorzystywac dosc powszechnie xml. Soap transportuje tak dane. Na kazdym wiekszym serwisie (np. java.sun.com) znajdziesz odnosnik do xmlowej wersji newsow na przyklad.
zakodowalem ta wersje pulsu w polowie 2002 roku. -------------------- ewa tu bylam (krotko acz efektownie)
|
Ciaptak |
19.07.2004 12:50
|
a ja juz sie wzialem do roboty i
"wkuwam" xml'a.
tylko jeden glupi nawyk zostaje. w html masz okreslone nazwy do tagow, a tu pisze sie jak html'a a nazwy wymyslasz. pisanie jakis wiekszych baz w xml'u mi sie nie widzi, wiec chyba napisze stronke w php i bedzie dytowac w jakze pieknym trybie graficznym, i bedzie robic to co chce, ale to nie teraz bo mam chwilowa awersje do pisania czegokolwiek (czesciowo z powodu ograniczenia [przymusowego] czasu dostepu do kompa ) -------------------- oto cały Ciaptak :D
Piotrek |
12.10.2004 18:31
|
Kandydat na Maga Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 84 Dołączył: 31.08.2004 Skąd: Kraśnik Płeć: Mężczyzna |
Cudownie. Do redagowania Pulsu zgłasza się pewna liczba chętnych, a jakoś nie widać, żeby coś się tam zmieniało. "Ja nie mogę, nie mam czasu." Znane. Posty wskazują, że "uczycie się xml'u"... od lipca??
I jeszcze jedno: na tym forum był taki temat "Co się stało z <<Pamiętnikiem Hermiony>>?" W dziele "redakcja" pod pseudonimem Anariel pojawiłą sie Ada Bisku, autorka pamiętnika! Może naprawdę będzie coś dodane? Ten post był edytowany przez Piotrek: 13.10.2004 18:42 |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 04:19 |